Патріотичне виховання юного покоління

2013-12-18

/Files/images/державні символи.png
В. Сухомлинський писав: «Виховання патріотичної свідомості, почуттів і переконань нерозривно пов’язане з розумовим, моральним, трудовим, ідейно-світоглядним, естетичним, емоційним становленням особистості. Патріотичне виховання - це сфера духовного життя, яке проникає в усе, що пізнає, узнає, робить, до чого прагне, що любить і ненавидить людину,яка формується. Патріотизм як діяльна спрямованість свідомості, волі,почуттів, як єдність думки і діла дуже складно пов’язаний з освіченістю,етичною, естетичною, емоційною культурою, світоглядною стійкістю,творчою працею».

Для педагогічного колективу нашої школи патріотичний напрямок роботи був і залишається пріоритетним.
Формування громадянина - патріота України, підготовленого до життя, з високою національною свідомістю, виховання громадян, які здатні побудувати громадянське суспільство, в основу якого були б закладені та постійно втілювалися демократія, толерантність та повага до прав людини, набуває сьогодні особливого значення. Патріотизм у сучасному розумінні – це відчуття того, що в моєму класі, школі, місті, країні все мене стосується, все залежить від мене.
Патріотичне виховання здійснюється як на уроках, так и під час позакласної роботи.
Патріотичне виховання - це формування патріотичних почуттів, виховання готовності до захисту Батьківщини, воно покликано спонукати до фізичного вдосконалення, вивчення бойових традицій українського народу.

Наказ від 16.12.2013 року № 518 "Про вдосконалення роботи з патріотичного виховання в навчальних закладах Києво-Святошинського району"

Кiлькiсть переглядiв: 241

Коментарi