ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

2021-11-09

/Files/images/noviy_navchalniy_rk/2021-11-09_20-15-21-098.jpg

Дорогі друзі! 9-го листопада ми з вами відзначаємо велике свято — День української писемності та мови. Свято було встановлене в 1997 році. А святкуємо ми його на честь українського літописця Нестора — послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова.

Мова — живий організм, який розвивається за своїми законами. Це нетлінний скарб століть, що передається від покоління до покоління і об’єднує минуле й прийдешнє. Це - спадкоємність не лише в межах роду, а й народу. Ще Вольтер писав, що всі основні європейські мови можна вивчити за шість років, а свою рідну мову треба вивчати все життя.

На честь свята учні нашої школи написали радіодиктант національної єдності. Текст читав український письменник Юрій Андрухович.

Усвідомлюючи величезне значення української мови для кожного громадянина нашої держави, учні разом із вчителем української мови та літератури провели інформаційні хвилинки.

Отже, шлях становлення і розвитку української мови - це тернистий шлях боротьби. Незважаючи на це, українська мова - це велика культура та історія. Українською мовою написані невмирущі твори Котляревського і Шевченка, Франка і Лесі Українки, Нечуя-Левицького і Коцюбинського. І всі українці мають зрозуміти, що ми не маємо права втратити цей дорогоцінний скарб, адже мова, як і Україна, починається з кожного з нас.

Кiлькiсть переглядiв: 235

Коментарi