Міжнародний день дитячої книги

2021-04-02

/Files/images/shkola/Янчук Надія.jpg

Фразою «Книги – джерело знань» уже нікого не здивуєш у наш час. Безперечно, і багато хто зі мною погодиться, книги займають важливе місце у нашому житті. Вони допомагають, повірте, навіть підтримати розмову, коли, здавалось, вона уже не клеїться…

Цікаво, що у День народження всесвітньовідомого письменника – Ганса Кристіана Андерсена ‒ святкують Міжнародний день дитячої книги.

Вчені провели дослідження і встановили цікавий факт: ті, хто читали у ранньому дитинстві і в юнацькі роки, мають заробітну плату у дорослому житті на 20 % вищу, ніж ті, хто не читав взагалі.

Тож давайте читати! І школярі Княжицької школи І-ІІ ступенів теж люблять і хочуть читати. А допоміг перевірити їхні знання дитячої книги тематичний онлайн-конкурс. Результати не забарилися і виявились досить високими.

Тож серед учнів старшої школи маємо наступні показники. Першість посіла, здобувши максимальну кількість балів, учениця 5 класу Ангеліна Кузьменко. Друге місце виборола Юлія Яковець – учениця 9 класу; вона поступилась лише 1 балом. До трійки лідерів увійшла, здобувши срібло, Аліна Горбаченко – теж учениця 9 класу.

Не відстає від старшокласників і початкова школа. Серед здобувачів освіти початкової ланки першість дісталася Надії Янчук – учениці 3 класу. Дівчинка теж здобула максимальну кількість балів.

Сьогодні змінився тільки формат книги. Хтось надає перевагу паперовим, а хтось – електронним, але від того Світ Книги не перестає бути цікавим і захоплюючим, таким, який полонить і в нього хочеться зануритися знову і знову… Мандрувати невідомими світами: побувати разом з Чарлі на Шоколадній фабриці Віллі Вонки, перенестись у світ школи Гогвордсу, вміти вичитувати героїв із книги, як персонаж Корнелії Функе із «Чорнильного серця»; а ще мандрувати з Карлсоном і Пеппі Довгою Панчохою та Томом Сойєром; перетворитись, як Пітер Пен, на маленького чоловічка і полетіти у ще досі незвідану країну…

Читати – це класно! Читати – це круто! Приєднуйсь і ти!

Кiлькiсть переглядiв: 122

Коментарi