Вічне слово Лесине звучить!..

2021-02-25

/Files/images/shkola/IMG_20210225_123940.jpg

Вічне слово Лесине звучить!..

Коли згадуєш ім’я Лесі Українки, чомусь одразу постає в уяві хвора маленька дівчинка, яка потім, вирісши, стала відомою геніальною поетесою, письменницею, драматургинею… Та так здається лише на перший погляд, бо насправді письменницький талант Поліської Мавки розвинувся задовго до хвороби, ще у дитячі роки: згадати хоча б «Надію», «Конвалію», «Сафо». що належать до ранніх творів.

Чесно кажучи, не «хворою, слабосильною жінкою» вона була, а от справжнім «мужчиною на всю тогочасну Україну» (за визначенням Івана Франка) – так це точно…

/Files/images/shkola/IMG_20210225_124049.jpg 150 років нас віддаляють від тебе, Лесю! 150 років історії української літератури… А слово Твоє – вічне, правдиве, незбориме, вільне і тверде, мов криця – звучить і нині… Година вшанування пам’яті Твоєї пройшла і у Княжицькій ЗОШ І-ІІ ступенів. Школярі і старшої, і початкової школи готувалися старанно: потрібно було продекламувати вірші поетки. А це виявилось неабияким завданням!

Учні школи: Юлія Яковець, Ілля Німченко, Ангеліна Кузьменко, Аріна Терещенко, а також Анастасія Пазиченко, Емілія Органюк, Мирослава Федоренко та Янчук Надія ‒ стали учасниками Всеукраїнського онлайн-конкурсу «Змагаймось за нове життя!» імені Марії Фішер-Слиж, присвяченому Лесі Українці. Конкурсанти отримали іменні сертифікати. Тож вітаємо їх з перемогою! Ви наша гордість та натхнення!

Оригінально підготували тематичну постановку учні 5 класу. П’ятикласниці Аріна Терещенко та Тая Гуменюк виготовили стінгазету «Мавка ХХІ століття».

Проведено було і на шкільному рівні онлайн-конкурс знавців творчості Лесі Українки серед учнів старшої школи. Дипломи І ступеня отримали: Ангеліна Кузьменко, Нікіта Фазлєєв та Валерія Приймаченко. ІІ почесне місце посіла Валерія Довга, а ІІІ здобула Юлія Татаренко. Нових творчих здобутків Вам, наша гордість школи!

/Files/images/shkola/IMG_20210225_122842.jpgПам’ятаємо, твої слова Лесю! Слово Твоє, як меч, серед бою ясно іскриться і допомагає вистояти у будь-яких обставинах життєвих…

Кiлькiсть переглядiв: 114

Коментарi