День української мови та писемності

2020-11-09

/Files/images/изображение_viber_2020-11-12_21-32-57.jpg

"Слово, моя ти єдиная зброя!"

Леся Українка

Мова… Єдина, неповторна, та жива схованка духу людського, з якої починається Людина. Саме мова об’єднує народ, слугує тим нерозривним націотворчим ланцюжком.

День української мови та писемності – це ще й день вшанування пам’яті про Нестора Літописця, послідовника Кирила та Мефодія.

Як же свято пройшло у Княжицькій школі І-ІІ ступенів? Ще зранку учні старшої школи готувались до написання Всеукраїнського радіодиктанту. У клопотах шкільних і день начебто промайнув швидко. Та «родзинкою» дня, на яку всі чекали, стала гра-квест «Сходження на мовний Олімп» під час проведення якої школярі навчились розшифровувати послання, пригадали українські народні казки та фразеологізми, заспівали народних пісень та виявляли свої знання української мови – запитання були для розумників та розумниць! Насамкінець потрібно було проявити свої вміння в «Мовному батлі» ‒ зачитати римівки про фразеологізми в стилі реп. Чесно кажучи, не всім це було до снаги.

Результати теж виявились досить непередбачуваними. За кмітливість і винахідливість нагороджені грамотами «Знавців української мови» команди 7 та 8 класу. Третє місце вибороли шестикласники. Неабиякі результати показали п’ятикласники, посівши 2 місце. Почесну першість здобули наші дев’ятикласники.

Так невимушено й просто можна провести свій позакласний час, занурившись в атмосферу Знань, Добра, Кмітливості та Лідерства. Бажаємо всім нових творчих здобутків та перемог на шляху до вершин життєвого Олімпу!

Підготувала вчитель української мови та літератури Діана Матвійчук

Кiлькiсть переглядiв: 176

Коментарi