Земле моя! Прадідів колиско…

2018-04-20

/Files/images/1.png

Всесвітній день Землі

Земле моя! Всеплодючая мати!

Той живлющий вогонь,

Що в тобі, дай і мені…

Земле моя! Як багато в тобі краси! А скільком ти дала життя… З космосу ти – немов маленька чорниця, хоча саме на нашій планеті може вирувати життя. (Інколи вчені спростовують цю думку, мовляв, є життя й на інших планетах).

20 квітня у Княжицькій ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся виховний захід на тему «Моя земля – земля моїх батьків», де школярі дізналися про походження нашої планети, були цікавими для них і тематичні відео презентації. А рубрика заходу «Що ти знаєш про планету Земля» повідала учням цікаві факти в цій сфері знань.

Старшокласники для молодших школярів підготували виставу «Землі природа – дім для нашого роду». Філологічна хвилинка «Земля у прислів’ях та приказках» розширила словниковий запас та читацький кругозір дітей: потрібно було назвати найбільшу кількість перлин усної народної творчості, де вживається слово «земля» та споріднені з ним лексеми). Серед учнів школи пройшла й акція «Подаруй пташину небу» ‒ школярі власноруч виготовляли паперових птахів, допомагала їм у цьому фантазія та вміння моделювати, а ще ‒ витримка й винахідливість. Тож переможці не забарились.

Ось так цікаво, весело й з натхненням можна отримувати корисну й потрібну інформацію. Та пам’ятати потрібно головне: Земля ‒ наш дім, її майбутнє – в наших руках! Діана Матвійчук

Кiлькiсть переглядiв: 311

Коментарi