«Ми чуємо голос твій, Кобзарю»

2018-03-09

/Files/images/шевченко.jpg

«Ми чуємо голос твій, Кобзарю»

І мене в сім’ї великій,

В сім’ї вольній, новій,

Не забутьте пом’янути

незлим тихим словом…

Коли вимовляєш ім’я Великого Кобзаря, виникає одразу асоціація з нацією, Україною та її культурою. Це й не дивно, адже слова Тараса лунають крізь століття і все нові й нові покоління поціновувачів його слова знаходять щоразу актуальні прочитання творчості поета.

Бринить слово Кобзареве, лунає голос Тарасових віршів у ці Шевченкові дні, що пройшли нещодавно у Княжицькій ЗОШ І-ІІ ступенів під керівництвом вчителя української мови та літератури Діани Вікторівни Матвійчук.

Під час тематичного виховного заходу учні мали змогу переглянути відео презентації про життєвий і творчий шлях митця.

Довершений талант Шевченка проявився у різних родах літератури: це і ліричні, епічні й драматичні твори. Але був великий геній українського народу ще й малярем. (За рік до смерті, 1960 року, Академія мистецтв у Петербурзі присвоїла звання академіка-гравера). Присутні ознайомились з полотнами Шевченка-художника, побувавши на віртуальній виставці Національного музею у Львові імені Андрія Шептицького.

Протягом тижня учні старшої школи взяли участь в наступних конкурсах: «Я чую голос твій, Кобзарю, крізь віки» (написання листа поету, де можна висловити власні міркування, погляди про те, як змінилася наша ненька Україна). Не оминули увагою декламаторів-читців творчості Великого Кобзаря. Проходив і конкурс «Намалюю твою поезію, Тарасе» (конкурс на найкращий малюнок, який би ілюстрував віршований чи прозовий твір митця).

Він став генієм у царстві людської культури… Можливо, будуть ще поети, такі як Тарас Шевченко, але пророків таких, як Великий Кобзар, уже не матимемо… Діана Матвійчук

Кiлькiсть переглядiв: 450

Коментарi