Соборність у кожному серці

2018-01-22

/Files/images/День Соборності учасники заходу.jpg

Соборність у кожному серці

І я молюсь за тебе, Україно,

Молюсь за тебе кожен час,

Бо ти у нас одна-єдина –

Писав в своїх віршах Тарас…

Незалежність, життєствердність, а ще ‒ соборність… Як багато важать ці слова! Незалежність тоді, як і сьогодні, виборювалась, долаючи безліч перепон. Акт возз’єднання УНР та ЗУНР – історичний факт, який показав безсилля будь-яких спроб роз’єднати український народ…

День Соборності – це нагадування про те, що ми єдині (і виборювали те право, а чи данність протягом століть), а, отже, сильні і нескорені духом.

22 січня у Княжицькій ЗОШ І-ІІ ступенів пройшов тематичний захід, який провели для учасників освітнього процесу учні старшої школи під керівництвом педагога-організатора Марини Ашурової.

Під час перегляду кінофрагменту присутні поринули у ХІХ століття, а саме у 1919 рік, доленосний для всієї України: побачили волевиявлення громадян Заходу і Сходу країни, їх прагнення об’єднати державу, бачити її (як і сьогодні) могутньою і незалежною. Учасники заходу нагадали про символи Держави, а ще декламували поезії про Батьківщину. На знак єдності сучасного і минулого, пам’яті про події школярі початкової та старшої школи, пройшовши коридорами альма-матер, утворили живий ланцюг.

Ми, молоде покоління незалежної України, віримо, що територіальна цілісність нашої держави, скріплена мільйонами незламних борців, навіки залишиться непорушною. Адже соборність – це єдність, життєствердна й мирна. Плекаймо у кожному маленькому серці цю велику здатність – творити добро бути людяним та незламним. Діана Матвійчук

Кiлькiсть переглядiв: 331

Коментарi