Урок патріотизму

2016-11-14

/Files/images/0811.jpg

«Давайте будемо гідними земляками славного Отамана Косаря»


/Files/images/08 листопада.jpg

8 листопада 2016 року в Княжицькій ЗОШ І-ІІ ст. пройшов урок патріотизму «Давайте будемо гідними земляками славного Отамана Косаря», на якому були присутні не лише вчителі та учні школи, а й сільський голова Олена Шинкаренко, художній колектив «Калина», представники громади села Гореничі, родичі Пилипа Васильовича Драника, депутат сільської ради Людмила Гребенюк та жителі Княжицької громади.

Історичний Клуб “Холодний Яр” разом з земляками Отамана вшанували його пам'ять на його батьківщині та виготовили його портрет, хоча і були проблеми з наявністю його зображеннями в дорослому віці.

Роман Коваль – президент Історичного клубу,письменник і дослідник визвольної боротьби розповів історію Отамана, і зазначив, що зокрема саме з цього місця вирушив в свій військовий похід Болбачан.

Микола Тихонов – захисник Донецького аеропорту, коротко розповів про судову реабілітацію Холодноярців,свідком чого був сам, і висловив надію, що це рішення стане зразком для реабілітації і Отамана Гайового і його найвірнішого козака Григорія Олійника з села Княжич і розповів про те, що в важки часи служби на сході, в Новому терміналі Донецького аеропорту шукали опертя в славній бойовій історії наших пращурів, героїв визвольної боротьби за Україну. І неодмінно - “Повіє вогонь новий з Холодного Яру”!

Громадськість села Княжичі зараз готує документи на реабілітацію нашого героя-односельця Григорія Олійника, вірного козака отамана Гайового, який загинув у 1923 році у Лук'янівському СІЗО.

Саме в цей день у школі проходили зйомки фільму про Пилипа Драника.
Канал "Культура" Національної телерадіокомпанії України вже завершив зйомки фільму про Пилипа Драника - останнього отамана Київщини, нашого земляка. Презентація фільму за участю письменника, дослідника Національно-визвольної боротьби доби Української революції 1917-1921 років Романа Коваля відбудеться 21 листопада ц.р. у с.Княжичі.

/Files/images/08.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 285

Коментарi