“Село Княжичі – батьківщина отамана Косаря"

2016-09-19

/Files/images/підпис драника.JPG

“Село Княжичі – батьківщина отамана Косаря"

17 вересня 2016 р. у залі засідань Княжицької сільської ради відбулася зустріч з письменником Романом Ковалем, краєзнавцем Владиславом Карпенком та лідером гурту “Рутенія” Анатоліем Сухим“.
Тема заходу: «Повстансько-партизанський рух на Київщині на початку ХХ століття». Присвячено пам’яті останнього отамана Київщини Пилипа Васильовича Драника-Косаря та героям-повстанцям – нашим землякам.

Участь у святі українського духу взяли педагогічний та учнівський колектив Княжицької ЗОШ І-ІІ ст та дітки і вихователі ДНЗ "Княжичанка", всі були у вишиванках. Присутні виконали гімн і низку пісень, декламували вірші про Холодний Яр – поетів Владлена Ковтуна та Василя Ковтуна.

Колишній пров. Жовтневийв селі Княжичі - тепер вулиця Отамана Косаря, на якій розташована Княжицька ЗОШ І-ІІ ст. Радіє серце, що кожного дня діти, заходячи у шкільні ворота, читають: вул. Отамана Косаря, 2.
Коваль наголосив: "Те, що в селі з’явилася вулиця Отамана Косаря, а в Княжицькій школі почали проводити уроки пам’яті великого земляка, сьогоднішні вшанування і майбутні, створення кургану пам’яті, знак перед селом – усі ці події, маю сподівання, підвищать самооцінку селян, викрешуть у їхніх серцях почуття гідності й самоповаги. Переконаний, що вже це покоління говоритиме з гордістю: ми – земляки отамана Косаря!”

Роман Коваль нагадав, що Княжичі були створені в добу Русі як фортеця, а першими мешканцями Княжич були воїни. Відтак, сказав він, “найкраще вшанувати своїх пращурів плеканням вояцького духу в дітей, які народжуються в цьому селі. Слава Україні та її войовничим дітям!”

Актуально http://knyazhychi.org.ua/allnews/280/

Кiлькiсть переглядiв: 421

Коментарi