ПАМ’ЯТКА ДЛЯ БАТЬКІВ

ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ ДИТИНИ

Шановні батьки, на період локдауну з 18 січня по 24 січня 2021 року, в закладі буде організовано дистанційне навчання. Просимо вас допомогти дітям вдома організувати самостійну роботу щодо вивчення програмового матеріалу. Не панікуйте! Ваші діти попередньо були ознайомлені із правилами роботи на платформі GoogleMeet, до того ж, понеділок (18.01.2021) – це період адаптації, який дасть змогу всім спокійно та злагоджено організувати дистанційне навчання. Щоб успішно це зробити потрібно знати, що:

1. Дистанційне навчання здійснюватиметься у двох режимах: синхронному (здобувачі освіти перебувають у веб – середовищі) – Google Meet чи асинхронному (освітній процес здійснюється за розкладом навчальних занять) - завдання в Classroom, МІЙ КЛАС, Viber

2. У синхронному режимі усі учні долучаються до уроку (відсутнім можна бути тільки з поважних причин (хвороба, технічні причини), але заздалегідь потрібно попередити класного керівника.

3. В асинхронному режимі навчання дитина може працювати у власному темпі та в зручний для себе час, дотримуючись терміну здачі роботи. Але дуже важливо мати чітко визначені робочі години для виконання завдань.

4. Уроки проводитимуться за розкладом, який є у щоденнику вашої дитини

5. Намагайтеся, щоб діти працювали відповідно до розкладу навчальних занять, виконували всі завдання вчасно, не допускайте відставання. Якщо треба виконати завдання і надіслати відповідь вчителю, будь ласка, проконтролюйте дитину. Оскільки:

• перевірка робіт учнів відбувається в термін, вказаний учителем. Якщо робота надана невчасно, її перевірка здійснюється тільки за згодою вчителя. Вчитель має право за певними видами робіт здійснювати тільки вибіркову перевірку надісланих учнями виконаних завдань;

• якщо учень відвідує освітнє середовище, але не виконує обов’язкові завдання, які оцінюються, він автоматично отримує оцінку «1 бал» з кожної теми навчальних предметів;

• якщо дитині щось незрозуміло, допоможіть їй. Якщо у вас чи вашої дитини виникають запитання, то зверніться до класного керівника.

7. Онлайн – уроки будуть проводитись за допомогою сервісу Google Meet . Для цього потрібно встановити додаток Meet.

Тривалість онлайн-уроку

· для учнів 1 класів – не більше 10 хвилин;

· для учнів 2-4 класів – не більше 15 хвилин;

· для учнів 5-7 класів – не більше 20 хвилин;

· для учнів 8-9 класів – 20-25 хвилин;

8. Обговоріть з дитиною правила роботи на онлайн-уроці:

ü Працювати за столом з увімкненим відео. Зовнішній вигляд має значення!

ü Коли вчитель пояснює, мікрофон треба вимкнути. Почнеться обговорення – вчитель запропонує ввімкнути мікрофони. В чаті можна вести спілкування відповідно до теми, задавати запитання з теми уроку.

ü За недотримання правил роботи вчитель може видалити з конференції, а в журнал поставити пропуск без поважної причини.

9. Якщо дитині щось незрозуміло, допоможіть їй, всіляко підтримуйте! Ми переконані, що ваші діти та ви у нас – найкращі! Спільними зусиллями в умовах обмеження освітнього процесу наші учні здобудуть необхідні знання та навички

Пам’ятка для учнів щодо роботи під час дистанційного навчання

І. Облаштуй своє домашнє навчальне середовище

ü Організуй робоче місце: підручник, зошит, інше навчальне та канцелярське приладдя мусять мати своє постійне місце.

ü Дотримуйся правила, що предмети, якими ти користуєшся щодня, повинні знаходитися «під рукою», щоб під час роботи не витрачати час на пошук.

ІІ. Самоорганізація навчання

ü Дистанційне навчання здійснюватиметься у двох режимах: синхронному ( ии перебуваєш у веб – середовищі) – Google Meet чи асинхронному (освітній процес здійснюється за розкладом, який у вас є у щоденнику) - завдання приходять в Classroom, Viber.

Правила роботи на онлайн-уроці (в GoogleMeet):

Ø у синхронному режимі усі учні долучаються до уроку (відсутнім можна бути тільки з поважних причин (хвороба, технічні причини), але заздалегідь потрібно попередити класного керівника;

Ø працювати за столом з увімкненим відео. Зовнішній вигляд має значення!;

Ø коли вчитель пояснює, мікрофон треба вимкнути. Почнеться обговорення – вчитель запропонує ввімкнути мікрофони. В чаті можна вести спілкування відповідно до теми, задавати запитання з теми уроку;

Ø за недотримання правил роботи вчитель може видалити тебе з конференції, а в журнал поставити пропуск без поважної причини.

В асинхронному режимі навчання (Classroom, МІЙКЛАС) можеш працювати у власному темпі та в зручний для себе час, дотримуючись терміну здачі роботи.

Дуже важливо:ти маєш чітко визначені робочі години для виконання завдань.

ІІІ. Самоорганізація у виконанні навчальних завдань

ü Пам’ятай про академічну доброчесність.

ü Виконуй завдання своєчасно, не відкладай на «потім».

ü Роби перерви між виконанням уроків.

ü Дотримуйся крайнього терміну (дата або час до якого має бути виконано певне завдання) щодо надання завдань на перевірку вчителю.

ü У виконанні завдань дотримуйся чіткої інструкції від вчителя.

Тривалість онлайн-уроку

· для учнів 1 класів – не більше 10 хвилин;

· для учнів 2-4 класів – не більше 15 хвилин;

· для учнів 5-7 класів – не більше 20 хвилин;

· для учнів 8-9 класів – 20-25 хвилин;

Кiлькiсть переглядiв: 279

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Грудень 2021 Наступна
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031